Αεροπορικα Εισιτηρια | Ακτοπλοικά εισητήρια | Ξενοδοχεία | Αυτοκίνητα | Εποικινωνία | Language : English
 
 
 
  

 
 
Αναζήτηση για Αεροπορικα εισιτίρια απο Αθήνα Ath πρός Αεροπορικά εισιτήρια  για Στοκχόλμη Stockholm
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στα αξιοθέατα της Στοκχόλμης
Η Στοκχόλμη βρίσκεται χτισμένη πάνω σε 14 νησάκια και στην ουσία ενώνει την λίμνη Malaren   με την Βαλτική Θάλασσα. Πρόκειται για ένα κατεξοχήν στρατηγικό σημείο που εξελίχθηκε αργότερα σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Σουηδικής αυτοκρατορίας. Πρόκειται για μία πόλη ήρεμη και ταυτόχρονα ζωντανή, αρκετά ανθρώπινη αλλά και ακριβή, στο μέγεθος περίπου της Θεσσαλονίκης. Η διαμονή στο κέντρο της πόλης είναι ιδιαίτερα ακριβή, ενώ η ανεύρεση κατοικίας δύσκολη. Γι αυτούς τους λόγους αρκετοί προτιμούν να μένουν στα προάστια
Το παλάτι της Στοκχόλμης είναι η επίσημη κατοικία της σουηδικής βασιλικής οικογένειας και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Gamla Stan) πολύ κοντά στην έδρα του σουηδικού κοινοβουλίου. Αρχικά στη θέση που βρίσκεται σήμερα το παλάτι υπήρχε μόνο το φρούριο που είχε χτιστεί τον 13ο αιώνα από τον Γιάρλ Μπίργκερ (Jarl Birger) και είχε σκοπό την υπεράσπιση του περάσματος προς τη λίμνη Μάλαρεν. Στο φρούριο με τα χρόνια προστέθηκαν και άλλες πτέρυγες και στα τέλη του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε αναγεννησιακό παλάτι, υπό την βασιλεία του Ιωάννη του τρίτου. Στις επόμενες δεκαετίες με την ευκαιρία κάποιων ανακαινίσεων εισήλθε το στοιχείο του μπαρόκ, όμως στη συνέχεια το κτίριο υπέστει εκτεταμένες καταστροφές λόγω φωτιάς. Σήμερα το κτίριο στέκει αγέρωχο και επιβλητικό δεχόμενο εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά. Είναι χτισμένο με τούβλα, οι προσόψεις του είναι καλυμμένες με ψαμμίτη και η οροφή του με χαλκό, διαθέτει 609 δωμάτια και είναι παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα βασιλικά παλάτια που συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για τον αρχικό τους σκοπό. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του κάστρου είναι η εκκλησία που βρίσκεται περίπου στο κέντρο, η "πλαγιά των λεόντων" που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα και πήρε το όνομά της από τα γλυπτά λιονταριού που υπάρχουν εκεί και τέλος η φημισμένη βασιλική φρουρά (Hogvakten) που σήμερα στελεχώνεται από μέλη των Σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και η ιστορία της ξεκινά από τις αρχές του 16ου αιώνα. Τα επίσημα γραφεία της Σουηδικής μοναρχίας βρίσκονται εδώ και καθημερινά ο βασιλιάς ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός κράτους. Γι' αυτό ως επισκέπτες δε θα μπορέσετε να περιηγηθείτε σε όλους τους χώρους του κάστρου, μια ξενάγηση όμως στο εσωτερικό και το εξωτερικό του πολυδαίδαλου κτιρίου καθώς και στις αίθουσες κειμηλίων που έχουν αποκτήσει μουσειακό χαρακτήρα, σε καμία περίπτωση δε θα σας αφήσει δυσαρεστημένο.

Η παλιά πόλης της Στοκχόλμης, γνωστή ως Γκάμλα Σταν, αποτελεί ένα κόσμημα, το οποίο διατηρεί την παλιά ατμόσφαιρα και το ύφος των παλαιών χρόνων πολύ καλά, μια και γλίτωσε τους βομβαρδισμούς και τις καταστροφές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Διατηρεί σε πολύ καλό επίπεδο τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της εποχής του προηγούμενου αιώνα και μια βόλτα στα στενά δρομάκια του νησιού αυτού αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία. Σήμερα, αυτή η περιοχή, κατακλύζεται από εμπορικά και τουριστικά μαγαζιά που πωλούν αναμνηστικά για τους επισκέπτες, εστιατόρια και μικρά χαριτωμένα καφέ. Εκτός όμως από αυτά, τα αξιοθέατα που μπορεί να δει κάποιος σε αυτό το νησί είναι πολλά και σημαντικά. Επίσης το θετικό είναι πως όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, κάτι που κάνει την βόλτα ξεκούραστη. Τα βασιλικά ανάκτορα, ο Καθεδρικός ναός της πόλης και πολλά από τα μουσεία βρίσκονται σε αυτό το μικρό νησί, όπου τα ψηλά και χρωματιστά κτίρια του, καθώς και τα μικρά σοκάκια του το κάνουν μοναδικό.
Το Μετρό της Στοκχόλμης, εκτός των τεχνολογικών καινοτομιών φημίζεται και για τη διακόσμησή του. Παρόλο που είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης, καθώς κατασκευάστηκε το 1950, έχει εισάγει μια σειρά από τεχνολογίες που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση των συρμών και την ασφάλεια, που το καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως. Ξεχωρίζει όμως για τα εκθέματα τέχνης που είναι εγκατεστημένα στις πλατφόρμες που σε κάποια σημεία έχουν αφεθεί ακατέργαστοι οι βράχοι ως ντεκόρ, ενώ hi tec οθόνες αναπαριστούν την εξέλιξη των γήινων πολιτισμών. Οι τρεις γραμμές του (κόκκινη, πράσινη, μπλε) και οι εκατό σταθμοί του μεταφέρουν τους επιβάτες με απόλυτη ασφάλεια και ταχύτητα στα σημαντικότερα σημεία και αξιοθέατα της πόλης.
Το Μουσείο Βάσα είναι το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Στοκχόλμη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό οφείλεται στο μοναδικής αξίας πλοίο Βάσα, που εκτίθεται στο μουσείο. Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Στοκχόλμης το 1628 όμως στην είσοδο του λιμανιού ο άνεμος το βύθισε, παίρνοντας μαζί του έως 50 από το 150 άτομα του πληρώματος. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν το 1950 και τελικά το ανακάλυψε το 1956. Τελικά ανασύρθηκε από το βυθό το 1961 και μια τεράστια προσπάθεια από πλήθος ειδικών, έγινε, προκειμένου να διατηρηθεί το πλοίο. Παράλληλα ανασύρθηκαν και αποκαταστάθηκαν τα γλυπτά του μέρη, όπως ακρόπρωρα και ξύλινα ανάγλυφα που αναπαριστούν δράκους, λιοντάρια, αρχαίες ελληνικές θεότητες .  

Στην Μηχανή αναζήτησης  αεροπορικών  του Sarantis travel μπορείτε να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις για οποιοδήποτε προορισμό. Πραγματοποιήστε αναζήτηση και κάντε κράτηση συγκρίνοντας όλες τις  αεροπορικές εταιρείες και προς  χιλιάδες προορισμούς παγκοσμίως.
Συγκρίνετε πτήσεις χαμηλού κόστους και κάντε απευθείας κράτηση των αεροπορικών σας εισιτηρίων προς Στοκχόλμη Stockholm αφού επιλέξετε τα δρομολόγια 
Αν δεν υπάρχουν περιορισμοί στις ημερομηνίες ταξιδιού σας, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τις ημέρες με τις καλύτερες προσφορές για το μήνα που επιθυμείτε να ταξιδέψετε. Κάνοντας κλικ στο +-3 Ημέρες

 
 
Φτηνα αεροπορικα εισιτήρια Εξωτερικού:
» Αεροπορικά εισητήρια εσωτερικού
» Αεροπορικα εισιτήρια για Αγγλία
» Αεροπορικά εισητίρια προς Ιταλία
» Αεροπορικά εισητίρια προς Γερμανία
» Αεροπορικά εισητίρια για Πορτογαλία
» Αεροπορικά εισητίρια προς Τσεχία
» Αεροπορικά εισητηρια προς Γαλία
» Αεροπορικά εισητηρια προς Ισπανια
» Αεροπορικά εισητηρια προς Αυστρία
» Αεροπορικά εισιτήρια προς Σουιδία
» Αεροπορικά εισιτήρια προς Αμερική
» Αεροπορικά εισιτήρια προς Ταυλάνδη
» Αεροπορικά εισιτήρια προς Κύπρος
» Αεροπορικά εισιτήρια προς Φιλλανδία
» Αεροπορικά για Αργεντινη

Δημοφιλείς προορισμοί Ευρώπη
» Αεροπορικά  εισιτήρια για Παρισι
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Πραγα
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Βερολίνο
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Λονδίνο
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Ρώμη
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Στοκχόλμη
» Εισητήρια αεροπορικά για Βιέννη
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Μόσχα
» Αεροπορικά εισιτήρια  Άμστερνταμ
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Βρυξέλλες
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Ζυρίχη
» Αεροπορικά εισιτήρια  για Μαδρίτη
» Πτήσεις για εισιτήρια Βαρκελώνη
» Αεροπορικά   για Κωνσταντινούπολη
» Αεροπορικά   για Λαρνακα

Αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού
» Αεροπορικά απο Αθήνα
» Πτησεις για Θεσσαλονίκη
» Αεροπορικά για Ρόδο
» Αεροπορικά για Μύκονο
» Αεροπορικά για Σαντορίνη
» Αεροπορικά για Ηράκλειο
» Αεροπορικά για Χανιά
» Αεροπορικά για Κέρκυρα
» Εισητήρια για Καβάλα
» Πτησεις για Αλεξανδούπολη
» Αεροπορικά για Κώ
» Αεροπορικά για Μυτιλίνη
» Αεροπορικά για Χίος
» Αεροπορικά για Ζάκυνθος
» Αεροπορικά για Σάμο
Αεροπορικα Ταξίδια στον Κόσμο
» Αεροπορικά για Νεα Υορκη
» Αεροπορικά  Σιδνευ / Σιδνεϊ
» Εισητήρια για Σαο Παολο
» Αεροπορικά για Σιγκαπουρη
» Αεροπορικά για Μπανγκοκ
» Αεροπορικά για Σαντιαγκο
» Αεροπορικά για Μαίαμι
» Αεροπορικά για Δελχι
» Εισητήρια για Ντουμπαϊ
» Αεροπορικά για Καιρο
» Εισιτήρια για Πεκινο
» Αεροπορικά για Ριο
» Αεροπορικά για Τόκυο
» Αεροπορικά για Πουκέτ
» Αεροπορικά για Τοροντο

» Ταξιδιωτικά εγγραφα
» Ακύρωση εισιτηρίων
» Airtickets

Μέσα από την ιστοσελίδα του Sarantis travel   θα βρείτε τις φτηνότερες τιμές για αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού και εξωτερικού. Online κρατήσεις, προσφορές και οικονομικά εισιτήρια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο προς όλο τον κόσμο. Αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος και Μακεδονία . Φθηνές πτήσεις και πρόσφορες εισιτηρίων από Ελλάδα και Κύπρο -Λάρνακα, Επίσης μπορείτε να κάνετε κρατήσεις  για ακτοπλοϊκά εισιτήρια για  τα Ελληνικά  Νησιά  και Ιταλία .Κρατήσεις για Ξενοδοχεία σε όλο τον Κόσμο  και ενοικιάσεις αυτοκίνητων .

 
Επικοινωνία | Site map | Αεροπορκά εισιτήρια | Ακτοπλοικά εισιτήρια | Αεροδρόμια |Ταξιδιωτική ασφάλεια | Λιμάνια

SARANTIS Travel Πρακτορείο γενικού τουρισμού
14χλ λεωφ Ρόδου Λινδου | T.θ. 214  Φαλιράκι | T.K 85100 | Ελλάδα
Τηλ. +30  22410 87401 | Φαξ. +30  22410 87495
www.sarantistravel.gr - www.intickets.gr

Αεροπορικά εισιτήρια, αεροπορικά εισητήρια, aeroporika, aeroporika eisitiria Φτηνά αεροπορικά εισιτήρια .Πουθενά ποιό Φτηνά